Silecek Motoru Arızası Neden Olur? Tamiri Nasıl Yapılır?

Silecek Motoru Tamiri Nasıl Yapılır?

Silecek motoru pek çok araç kullanıcısı için ilk defa duyulan parçalardan bir tanesi olabilir. Ama adından da anlayabileceğiniz üzere silecek motoru ön camda bulunan sileceklerin çalışmasını sağlar. Her araçta bulunan silecek motorunun hasar görmesi halinde tamir edilmesi gerekir. Siz de aracınızın silecek motorunda bu tür bir sorun yaşıyorsanız mutlaka tamir süreçlerine başlamalısınız.

Silecek motoru, direksiyonun sol kısmında bulunan silecek kolu ile entegre çalışmaktadır. Sürücünün silecek koluna dokunması ile birlikte motora gönderilen uyarı aracın beynine ulaşır. Bu sayede silecekler de çalışır. Araç beyni ve silecek kolu arasında bir aktarım rolü üstlenen silecek motoru sürüş performansını etkileyecek önemli hususlardan bir tanesidir.

Sürüş esnasında kirlenen ön camların temizlenmesi için her sürücü silecek koluna dokunur. Bu hareket motora aktarıldıktan hemen sonra hareket başlar ve silecekler çalışır. Ancak motorun çalışmadığı durumlarda silecekler de görevini yerine getirmez. Bu nedenle de silecek motoru kaynaklı sorunlar ortaya çıkar.

Silecek Motoru Arızası Neden Olur?

Sileceklerin arızalanması olarak da kabul edilebilecek olan silecek motoru arızasının nedenlerine daha yakından bir göz atmak gerekir. Araçların tamamında camın hemen alt kısmında yer alan tahliye kanalları vardır. Bu kanalların açık olması suyun doğru bir şekilde boşaltılmasını sağlarken silecek motorunun zarar görmesi de engellenir.

Su tahliye kanallarındaki bir arıza silecek motorunun olduğu bölgeye su akışını tetikler. Dolayısıyla da silecek motoru arızalanır. Bu da aracın sileceklerinde ortaya çıkan performans düşüklüğü ya da çalışmama sorununun temelidir. Su temasının yanı sıra silecek motorunun uç kısmındaki dişlilerin kırılması da muhtemeldir. Söz konusu sorunlar silecek motoru tamiri gerektirir. Peki, bu tamir mümkün müdür?

Silecek Motoru Tamir Edilebilir mi?

Silecek motorundaki tamirin gerçekleştirilebilmesi adına öncelikle soruna yol açan nedenleri değerlendirmek gerekir. Eğer sorunun nedeni su kaynaklı değilse bu durumda dişlinin kırılması nedeniyle ortaya çıkan bir sorundan söz edilir. Bu da tamirin mümkün olduğunu gösterir. Dişli kırıkları durumunda dişlinin değiştirilmesi ile birlikte sorunun çözülmesi gerekir.

Silecek motorunun su teması nedeniyle problem yaratması halinde tamir söz konusu olmaz. Bu durumda silecek motoru değişimi gerekir. Orijinal motor tercih edecekseniz teknik servise başvurarak en iyi çözüme ulaşabilirsiniz. Ancak orijinal parçanın pahalı olması nedeniyle en ideal alternatif çıkma silecek motoru kullanmak olacaktır.

Çıkma Silecek Motoru Dayanıklı mı?

Çıkma silecek motoru tercih etmek fiyat açısından daima daha iyi bir alternatif olsa da pek çok araç sürücüsü için çıkma parçalar performans konusunda soru işareti yaratır. Ancak orijinal ve hasar görmemiş bir çıkma parça kesinlikle problemlere neden olmaz. Güvenilir bir oto çıkma satıcısı tercih ederek en ideal sonuçlardan fayda sağlayabilirsiniz.

Çıkma Silecek Motor Fiyatı

Çıkma parçalar orijinal olarak kabul edilmektedir. Zira bu parçalar fabrika çıkışlı araçlara takılıdır. Ancak araçların kaza ve hasarlı olması nedeniyle sağlam olan parçaları tek tek çıkarılarak satılır. Bu nedenle de orijinallik konusunda bir sorun yoktur. Ancak teknik servisin sattığı parçalarla kıyaslandığında daha ucuzdur.

Siz de Oto Çıkma ayrıcalıkları sayesinde ihtiyacınız olanı satın alabilirsiniz. Orijinal parçaları kaliteli ve güvenilir bir şekilde sizlere sunarken uygun fiyatları da ön planda tutuyoruz. Üstelik kaliteden yana taviz vermeyen yaklaşımımızla sizler için uygun çözümler geliştiriyoruz. Siz de çıkma parça taleplerinizi karşılamak adına hemen harekete geçmek ister misiniz? O halde yapmanız gereken sadece hangi parçaya ihtiyaç duyduğunuzu belirlemek ve bizimle iletişime geçmek olacaktır.

Görüntülenme: 157
Puan:
Oluşturulma Tarihi
14/01/2024 12:35
Güncelleme Tarihi
31/01/2024 14:34