Mazot Pompası Arızalarının Nedenleri Nelerdir?

Mazot Pompası Arıza Nedenleri

Mazotun benzine göre daha kalın ve yakılmasının daha zor olması, mazot pompasının da dayanıklı olmasını gerektirecektir. Bu nedenle araçtaki mazotu motora iletme gibi bir görevi bulunan mazot pompasının, yüksek performansta çalışması oldukça önemlidir. Bunun sonucunda pompa, mazotu yüksek basınç vasıtasıyla daha hızlı ısıtacak ve yanma işlemini de bu çerçevede gerçekleştirecektir. Mazot pompasının belirli periyotlarda arızalanması durumunda pek çok belirti ortaya çıkmakta, Oto Çıkma ise size en güvenilir ve hızlı şekilde mazot pompası satışı gerçekleştirmektedir.

Mazot Pompası Nedir?

Depo içerisinde yer alan yakıtın, motora düzenli bir şekilde iletilmesini sağlayan mazot pompası, depo ile motor arasında yer almaktadır. Motorun çalışmasından hemen sonra devreye giren mazot pompası, sıklıkla arızası ile karşılaşılan bir otomobil parçası olarak da dikkat çeker. Bunun için size mazot pompası tedariği sağlayan Oto Çıkma, bunu üst düzey kalite ve güvenilirlik çerçevesinde gerçekleştirmektedir.

Mazot Pompası Ne İşe Yarar?

Araçta yakıtın depodan motora ulaşmasında bir köprü görevi gören mazot pompası, mekanik ya da elektronik olarak farklı şekillerde araçlarda yer almaktadır. Bu nedenle aracın modeline göre mazot pompasının elektronik ya da mekanik olup olmadığı farklılaşacaktır. Ancak araçta yakıtın motora ulaşması adına çok hassas bir görevi bulunur. Bununla beraber mazotun daha kalın ve yakılması zor bir yakıt olması, mazot pompasının araçtaki görevinin önemini net bir şekilde göstermektedir.

mazot pompası nasıl çalışır

Mazot Pompası Nasıl Çalışır?

Otomobillerin her geçen gün farklılaşması ve teknolojik açıdan daha işlevsel hale gelmesi, otomobil parçalarının da mekanikten, elektroniğe dönüşmesinin önünü açmıştır. Bu dönüşümün en önemli örneklerinden bir tanesi olan mazot pompası, hem mekanik, hem de elektronik olarak karşımıza çıkar. Temel olarak çalışma prensibi ise aşağıdaki gibidir:

  • Mekanik mazot pompalarında; motor çalışmaya başladığı andan itibaren dönme kuvveti oluşur ve bu şekilde mekanik işlem sonucunda depodan yakıt çekilerek, motora yönlendirme yapılır.
  • Elektronik mazot pompalarında ise sistem değişmiş, elektrikli motorların mazot pompası olarak kullanılmasını da sağlamıştır. Böylece yakıtın motora gelmesi için motorun dönmeye başlamasına da gerek kalmamıştır.

Yukarıdaki prensiplere göre çalışan mazot pompaları, gelişen teknoloji ile farklılaşmış, daha sistematik bir hale gelmiştir.

Mazot Pompası Fiyatları: Oto Çıkma

Sektör tecrübesi, yedek parça havuzu ve üstün hizmet kalitesi ile dikkat çeken Oto Çıkma, sizin için mazot pompası temini gerçekleştirmekte, tedariğini de en güvenilir şekilde sonuçlandırmaktadır. Bunun için güvenilirlik, kalite ve uygun fiyat avantajlarının tamamını otocikma.com ile elde edebilirsiniz. Ayrıca mazot pompası fiyatları kategorimizi inceleyerek, ilgili ürünlere ulaşabilirsiniz.

Mazot Pompası Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Aracın sesindeki değişiklikler, yakıt tüketimindeki artış, egzozdan siyah duman çıkması, tekleme problemi, çekiş düşmesi ve rölantide meydana gelen dengesizlikler, mazot pompasında oluşan arızanın belirtileri arasında gösterilmektedir. Bu belirtilerle karşı karşıya kaldıysanız, mutlaka mazot pompanızı değiştirmeniz gerekecektir.

Mazot Pompası Neden Bozulur?

Aracın sürekli olarak son gazda kullanılması, kalitesiz mazot kullanılması, mazot filtresinin belirli periyotlarda değiştirilmemesi ve bakımlarının yapılmaması gibi pek çok sebep, mazot pompasının arızalanmasına sebep olacaktır. Bunun önüne geçmek için mazot pompasının periyodik bakımlarının yapılması, temizliğin gerçekleştirilmesi çok önemlidir. Buna rağmen değiştirilmesi gerekirse, Oto Çıkma size güvenilir ve kaliteli hizmet anlayışı ile mazot pompası tedariği sağlayacaktır.

Görüntülenme: 142
Puan:
Oluşturulma Tarihi
14/01/2024 14:09
Güncelleme Tarihi
31/01/2024 14:58