Motor Krank Mili Nedir? Motor Krank Mili Nasıl Çalışır?

Motor Krank Mili Nedir?

Motor krank mili, içten yanmalı bir motorun en önemli parçalarından biridir. Krank mili nedir, nasıl çalışır ve ne işe yarar sorularının cevaplarını aşağıda bulabilirsiniz.

Krank mili nedir?

Krank mili, metalik bir parçadan oluşan uzun bir çubuktur. Ancak her 5-10 cm'de bir, U harfi şeklinde çıkıntıları vardır. Art arda gelen her çıkıntı birbirinin tersi istikametindedir. Bu U çıkıntıları yekpare, yani tek parça olmak zorundadır.

Krank mili nasıl çalışır?

Krank mili, araç motorundaki pistonlarda yanma neticesinde ortaya çıkan hareket enerjisini, biyel kolları aracılığıyla dairesel harekete çevirir. Bu dairesel hareketi de volant ile şanzımana aktarır. Böylece motorun çalışmasını sağlar.

Krank mili ne işe yarar?

Krank mili, motorun ana mil sistemidir. Motorun gücünü ve performansını belirler. Ayrıca kam mili, yağ pompası, yakıt püskürtme pompası, su pompası ve yardımcı donanımlara hareket veren bir parçadır.

Krank mili bozulursa ne olur?

Krank mili bozulursa, motorun çalışması aksar ve ciddi hasarlar meydana gelir. Krank milinde kayma, kırılma, eğilme veya çatlama gibi sorunlar yaşanabilir. Bu sorunlar motorun verimliliğini düşürür, yakıt tüketimini arttırır ve aracın performansını azaltır. Bu nedenle krank milinin düzenli olarak bakımının yapılması ve sorunlu olduğunda değiştirilmesi gerekir.

Görüntülenme: 94
Puan:
Oluşturulma Tarihi
14/01/2024 14:33
Güncelleme Tarihi
31/01/2024 15:06