Katalizör Nedir? Katalizör Arıza Belirtileri Nelerdir?

Katalizör Arıza Belirtileri

Egzoz gazı salınımı sonucunda çevre kirliğinin oluşması ve bunun önlenememesi akabinde, katalizör isimli bir otomobil parçası üretilmiş, bu şekilde egzoz gazı salınımı önlenmeye çalışılmıştır. İlk olarak 1975 yılında kullanılmaya başlanan katalizör, egzoz borusuna bağlanan bir tür kutu olarak adlandırılmaktadır. Bu kutu, zehirli egzoz gazının emisyonunu azaltmak için hayati bir öneme sahiptir. İşte araçlarda arızalanan bu parçanın tedariğinde de Oto Çıkma yanınızda. Türkiye geneline yedek parça satışı yapan otocikma.com, size güvenilir ve kaliteli yedek parça alışverişinin keyfini yaşatıyor.

Katalizör Nedir?

Kimyasal bir tepkimenin meydana gelmesine yardımcı olan ve kendisinde herhangi bir farklılaşmanın olmadığı, ayrıca meydana gelen tepkimenin hızının farklılaşmasına yardımcı olan maddeye katalizör adı verilmektedir. Egzoz borusuna bağlanan kutunun gaz salınımını azaltmak için yaptığı bu işleme katalizör dense de, zamanla kutunun adı katalizör olarak adlandırılmaya başlanmıştır.

Katalizör Ne İşe Yarar?

Zararlı egzoz gazının çeşitli tepkimelerden geçerek zararsız bir hal almasına yardımcı olan katalizör, pek çok faydayı içerisinde barındırmakta ve çevre ile hava kirliğinin önlenmesi noktasında hayali bir öneme sahip olmaktadır. Bu kapsamda katalizörlerin en önemli faydaları aşağıdaki gibidir:

  • Zararlı gazların çevreye daha az miktarda salınmasını sağladığı için, çevreyi koruma etkisi vardır.
  • Çevrede yaşayan tüm canlıların zararlı gazlardan korunması açısından çok önemli bir fayda sağlar.

Yukarıdaki temel iki faydanın ortaya çıkardığı sonuç, doğayı korumaktır. Bu kapsamda katalizörlerin en büyük faydası da doğayı koruma prensibi ile ilgilidir

Katalizör Tıkanırsa Ne Olur?

Araçlarda yapılan incelemelerde, aracın çevreye yaydığı zararlı gazların ölçülmesi sonucunda katalizörün arızalı olup olmadığı rahatlıkla anlaşılır. Peki, katalizör tıkandı ise, ne gibi durumlar ortaya çıkar?

  • Araçta yağ yakma ile ilgili problem olduğu açığa çıkar.
  • Parçanın bir an önce değiştirilmesi veya temizlenmesi gerekir.
  • Çevreye yüksek miktarda zararı azaltılmamış gaz salınımı yapılır.

Yukarıdaki durumlar ortaya çıkarsa, çevre kirliği ve ayrıca aracın belirli arızalarının olduğu anlaşılacaktır. Tıkanma işlemlerinde, tıkanmanın ortadan kaldırılması için katalizör temizleyici kullanımı da çok iyi bir sonuç olacaktır.

Katalizör: Oto Çıkma

Binlerce farklı otomobil yedek parçasını en uygun fiyatlara, güvenilir şekilde ulaştıran, bu süreçte tedariği en hassas şekilde gerçekleştiren Oto Çıkma, müşteri memnuniyeti perspektifinde çalışmaktadır. Yedek parçalar sıfır ya da çıkma olarak yer almakla beraber, bu yedek parçaların dağıtımı da en güvenilir şekilde gerçekleştirilmekte, her hususa dikkat edilmektedir. Aynı zamanda katalizör fiyatı uygun fiyat stratejisi çerçevesinde belirlendiğinden dolayı, fiyat performans açısından da tüm avantajlar elde edilmiş olacaktır. Siz de Katalizör kategorisi içerisinden aracınıza uygun katalizörü tespit edebilir, özelliklerini inceleyebilir, otocikma.com güvencesi ile yedek parçayı sipariş edebilirsiniz.

Katalizör Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

katalitik konvertör ilgili yerinden sökülüp çıkartılarak, temizleme kimyasalları ile temizlenir ve kurumlarından arındırılır. Bu şekilde tekrar takılarak, kirlenene kadar kullanılır. Ancak en üst seviyede temizlik gerçekleştirilemeyeceği için, belli bir süre sonra tekrar aynı sorun gün yüzüne çıkacaktır.

Katalizör Hangi Araçlarda Bulunur?

Her araçta bulunan ve zararlı egzoz gazının zararının azaltılarak çevreye salınmasına yardımcı olan katalizör ya da diğer adı ile katalitik konvertör, farklı isimler ve teknikler ile araçlarda yerini almış durumdadır.

Görüntülenme: 96
Puan:
Oluşturulma Tarihi
14/01/2024 13:27
Güncelleme Tarihi
31/01/2024 14:55